Mijn CV

Persoonlijke informatie: Vincent Jacobs
Geboren: 9-12-1983
Woonplaats: Amsterdam
Tel. 06-42084831
e-mail: vincent@vincentjacobs.nl

 

Ervaring binnen de domeinen reputatiemanagement, politieke communicatie en social media. Geïnteresseerd in inzet nieuwe media en de veranderende rol van burgers, overheid, politiek en organisaties.

 

Opleidingen:  
2010 – 2011: Master Communicatiewetenschap Media Journalistiek en Publieke Opinie, track Corporate Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam te Amsterdam
2006 – 2009: Bachelor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam te Amsterdam
2002 – 2006: HBO Communicatie Fontys Hogescholen te Eindhoven, afstudeerrichting Corporate Communicatie analyse & strategie
1996 – 2002: MAVO en HAVO (profiel E&M), Strabrecht College te Geldrop
Werkervaring:
 Juni 2016 tot heden:  Coördinator & initiatiefnemer Stichting Reload the City
Vanuit het project de Buurtcamping die ik met een aantal buurtgenoten organiseer (De buurtcamping is een vakantie in eigen park voor alle buurtbewoners) hebben we een stichting opgericht met de naam Reload the City. Deze stichting heeft als doel om (kleinschalige) buurtprojecten op te zetten om verbindingen tussen de diverse bewoners en bevolkingsgroepen in Amsterdam Nieuw-West te realiseren. Iets wat we vanuit de buurtcamping 1x per jaar doen. Hierbij is het belangrijk dat wij mensen hun talenten laten ontdekken en zichzelf middels onze activiteiten kunnen ontwikkelen. kijk op www.stichtingreload.nl voor meer informatie.
Sept 2011 tot nu
Vincent Jacobs Social Media & Branding
Ik ben ZZP’er op het gebied van online communicatie. Ik ben een betrokken buurtbewoner die zijn opdrachten graag zoekt in de buurt en buurtprojecten. Als zzp’er adviseer ik organisaties over de inzet van social media en online positionering. Daarnaast bouw ik websites voor kleine organisaties. Samen met Harmen Roeland (oud-journalist NOS) gaf ik social media workshops. Daarnaast heb ik een aantal organisaties geadviseerd hoe ze social media in kunnen zetten in hun algemene PR- en wervingsstrategie. De afgelopen jaren heb ik o.a gewerkt als projectmedewerker bij Geef om de Jan Eef, De buurtcamping Sloterpark waarbij ik de communicatie voor mijn rekening nam en als Projectleider (online) communicatie bij de strart-up winnen doe je niet alleen waarbij ik verantwoordelijk ben voor de bouw en beheer van de website en de social media.
2009 tot 2010: Parttime beleidsmedewerker GroenLinks Amsterdam (20 uur per week)
Beleidsmedewerker/campaigner bureau GroenLinks Amsterdam. Als beleidsmedewerker en campaigner op het bureau van GroenLinks Amsterdam ben ik medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van drie maart. Projecten waaraan ik een bijdrage aan heb geleverd zijn: verbeterdebuurt.nl, de autoloze zondag en de ontwikkeling van de (online)campagne.
2008 tot 2009: Parttime medewerker informatie- en testteam OV-chipkaart (16 uur per week)
Medewerker bij het OV chipkaart informatie- en testteam binnen het GVB. Als lid van het informatie- en testteam was ik het eerste aanspreekpunt op straat voor reizigers met vragen over de OV chipkaart. Tevens testte ik de apparatuur in bussen, trams en metrostations. Hiervoor heb ik een aantal interne trainingen gehad, waarin omgaan met klantgerichtheid, omgaan met kritiek en het geven van feedback centraal stonden.
2008 tot 2009: Telefonisch interviewer Marketing Monday (16 uur per week)
Werkzaam bij Marketing Monday als telefonisch interviewer. Marketing Monday is een bureau dat gericht was op de implementatie van web 2.0 strategieën binnen profit en non-profit organisaties. Als telefonische interviewer moest ik achterhalen of bedrijven al veel deden op het gebied van web 2.0 en of ze geïnteresseerd waren in een seminar over web 2.0.
Bestuursfuncties:  
2011 tot 2013: Bestuurslid GroenLinks Amsterdam Nieuw-West
Momenteel ben ik algemeen bestuurslid in het afdelingsbestuur van GroenLinks Nieuw West. In de korte periode dat ik actief ben heb ik veel zaken ontplooid. Zo was ik de lokale campagnecoordinator van de afgelopen tweede-kamerverkiezingen. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een communicatieplan zodat GroenLinks Nieuw-West zich beter kan profileren.
2009: Bestuurslid GroenLinks Amsterdam
In deze periode was ik lid van het federatiebestuur van GroenLinks Amsterdam. Hier was ik medeverantwoordelijk voor de organisatie van algemene ledenvergaderingen, het organiseren van activiteiten voor (nieuwe) leden, de ontwikkeling van de (online) campagne en stroomlijning van alle afdelingen binnen de federatie.
2007 tot 2008: Voorzitter congrescommissie studievereniging Mercurius
Voorzitter van de congrescommissie studievereniging Mercurius. Als voorzitter van de congrescommissie was ik verantwoordelijk voor het voorzitten van de vergaderingen en het bewaken van de planning. Daarnaast hoofdverantwoordelijke voor de PR-activiteiten. Onderwerp van het congres ‘communicatie in het ik-tijdperk’. Hierin werd ingegaan op de nieuwste trends binnen de communicatiebranche. Waarbij specifiek werd stilgestaan bij gevolgen van het gefragmenteerde publiek, voor de overheid, mediabedrijven en NGO’s. Het gebruik van online media in relatie tot oude media, ‘user generated content’ en de interactieve maatschappij waren onderwerpen die de revue hebben gepasseerd.
2005 tot 2006: Voorzitter onderwijscommissie HBO communicatie
De onderwijscommissie is binnen een HBO opleiding het orgaan dat toezicht houdt op de kwaliteit van het onderwijs. De voorzitter is voor studenten binnen de opleiding het aanspreekpunt voor zaken die te maken hebben met de kwaliteit van het onderwijs. Centraal stond de invoering van het competentiegericht leren en de introductie van het online portofolio. Als voorzitter gaf ik leiding aan de twee wekelijkse vergadering, maakte ik de agenda, hield contact met de directie van de opleiding en hield het algemene onderwijsbeleid van de Fontys hogescholen in de gaten.
2006 tot 2008: Bestuurslid DWARS Amsterdam
DWARS is de onafhankelijke jongerenorganisatie van GroenLinks. Binnen de grootste lokale afdeling van Nederland was ik onder andere verantwoordelijk voor de promotie en ledenwerving. Zo heb een aantal sociale netwerkpagina’s beheerd, geholpen bij het organiseren van activiteiten om leden te binden en te behouden bij DWARS. Daarnaast volgde ik voor DWARS op lokaal en landelijk niveau de politieke ontwikkelingen.
Stages:
2010 tot 2011: Masterscriptie UvA, herpositionering van 9292 | REISinformatiegroep BV.

Voor mijn masterscriptie communicatiewetenschappen heb ik onderzoek gedaan voor 9292 REISinformatiegroep bv. Deze organisatie verzorgt dagelijks duizenden reisadviezen voor het openbaarvervoer in Nederland. Door veranderde marktomstandigheden dient 9292 zich anders in de markt te gaan bewegen. In mijn onderzoek is een koppeling gemaakt tussen de identiteit en het imago van 9292.

2006: Afstudeerstage HBO met het onderwerp positionering bij Sinot Branding & Design
Tijdens mijn afstudeerstage van een half jaar heb ik een scriptie geschreven over het onderwerp positioneren. Vanuit maatschappelijke trends wordt ingegaan hoe bedrijven zich nu het beste kunnen positioneren. Belangrijkste uitkomst is dat bedrijven en overheden zich transparant dienen op te stellen omdat online communicatie ervoor zorgt dat burgers kritischer en mondiger zijn geworden.
2004 tot 2005: Meeloopstage Nederlandse Spoorwegen
Tijdens mijn meeloopstage van een halfjaar bij de NS heb ik het communicatieteam ondersteund. De werkzaamheden bestonden uit het schrijven van teksten voor het intranet, het schrijven van nieuwsbrieven en het organiseren van medewerkersdagen
Vrijwilligerswerk:
2008: Commissielid 5minutes of fame
Five Minutes of Fame is een filmfestival voor en door Amsterdamse studenten. Gedurende het filmfestival leren studenten de technieken achter het maken van een goede film. Als commissielid was ik verantwoordelijk voor de organisatie van de awardshow, het maken van de het programmaboekje en assisteren bij de workshops en droeg ik bij aan de gehele PR van dit evenement.